ETF beleggen Waarom ik in een ETF beleg.
Het beleggen in een ETF is uitermate geschikt voor de lange termijn belegger. Maar ook voor diegene die wat sneller willen in en uitstappen is een ETF een prima tool want de kosten zijn laag.

Waarom ik uitsluitend in ETFs beleg
Er zijn heel veel manieren om te beleggen van opties tot aandelen enz. Mijn ervaring is dat een belegger alleen succesvol kan worden als er in producten belegt wordt die het best bij zijn beleggers profiel passen. Dan heb ik het dus over wat voor soort persoon je bent en niet hoe groot het budget is.

Een mooi voorbeeld is het handelen in opties. Door de lage investering trekken opties veel beginnende beleggers. Maar over een wat langere tijd winstgevend handelen in opties is maar voor weinigen weggelegd want het is veel complexer dan het lijkt. Ook de kans met lege handen te eindigen is voor velen uiteindelijk een hoofdpijn veroorzaker.

Ik beleg zelf uitsluitend nog in ETFs omdat uit mijn lange ervaring is gebleken dat deze het beste aansluiten bij wat voor soort belegger ik ben. Ik ben er heilig van overtuigd dat veel beleggers niet succesvol zijn of worden omdat ze simpelweg in beleggingsproducten beleggen die niet bij ze passen.

Voor wie het beleggen in ETFs geschikt is.
Een belegger die met een alles of niks mentaliteit enorme rendementen op korte termijn wil gaan behalen kan maar beter niet in ETFs gaan beleggen. Een belegger die weet dat mega rendementen op korte termijn een sprookje zijn maar die toch een leuk jaarrendement wil gaan halen zonder te veel risico zal het beleggen in ETFs omarmen.

Er zijn inmiddels heel wat ETF varianten gekomen maar ik wil mij even beperken tot het beleggen in de klassieke ETFs die als onderliggende waarde een groepje aandelen, een index of grondstoffen hebben. Deze ETFs zijn heel geschikt voor de beginnende belegger maar ook voor de profs.

Een ETF daalt en stijgt uiteraard met de onderliggende waarde mee maar niet zo heftig zoals dat bijvoorbeeld met een individueel aandeel gebeurd. Een bedrijf kan in grote problemen komen en zelfs failliet gaan waardoor enorme verliezen op het individuele aandeel kunnen optreden. Dergelijke verliezen komen bij ETFs niet voor want al die bedrijven in een index gaan natuurlijk nooit allemaal failliet.

De voordelen van ETF beleggen
Bij een ETF is het koersverloop veel rustiger. Een Index of grondstof kan ook niet failliet gaan en de kans dat een hele groep bedrijven vallende onder 1 ETF het loodje legt is ook klein. Uiteraard is er een klein risico dat als het heel slecht gaat de waarde van een ETF flink daalt.

De meeste ETFs bewegen relatief traag. Stijgen en dalen kan wel met schokjes gebeuren maar de grote bewegingen duren weken, maanden of jaren. Nu komen we bij een heel belangrijk punt. ETFs maken net als een index en de prijzen van grondstoffen een soort golfbewegingen als je dit in een grafiek bekijkt. Hier goed op inspelen is de kern van ETF beleggen.

Beginnen met beleggen in 3 stappen.
Beleggen is eenvoudig, zolang je maar weet wat je moet doen. Veel websites gebruiken lastige vaktermen en proberen beginnende beleggers af te schrikken. Wij houden hier niet van! Beleggen moet uiteindelijk vooral leuk zijn en we helpen je dan ook graag om te beginnen met beleggen.

Op deze pagina vind je dan ook alle informatie die je nodig hebt voordat je begint met beleggen. Op die manier kan je direct een vliegende start maken!

Stap 1: waar kan je beleggen?
Beleggen doe je bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld aandelen te kopen en verkopen. Wanneer je net begint met beleggen, is het belangrijk om een broker te kiezen die bij je past. Door middel van de onderstaande knop kan je direct bekijken wat de beste brokers zijn voor de beginnende belegger:

BROKERS VERGELIJKEN
Stap 2: waarom wil je beleggen?
Voordat je begint met beleggen, is het belangrijk dat je bedenkt waarom je wilt bedenken. Het is belangrijk om een duidelijk beleggingsdoel te hebben. Sommige mensen beleggen bijvoorbeeld om op de korte termijn koerswinst te behalen. Andere mensen beleggen om bijvoorbeeld een comfortabel pensioen te kunnen hebben in de toekomst.

Feit is in ieder geval dat beleggen op de lange termijn winstgevender is dan bijvoorbeeld sparen. In het artikel waarom je nu moet beleggen ontdek je de voordelen van beleggen.

Stap 3: hoeveel kan & wil je beleggen
Nadat je hebt vastgesteld waarom je wilt beleggen, is het belangrijk om te bepalen hoeveel je kan en wilt beleggen. Bedenk dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt. Veel beginnende beleggers maken de fout dat ze geld beleggen dat ze eigenlijk niet kunnen missen. Voorkom dit door een duidelijk plan op te stellen waarbij je direct weet hoeveel je kan en wilt beleggen!

Stap 4: waarin wil je beleggen?
Voordat je begint, is het vervolgens verstandig om te bepalen waarin je wilt beleggen. Er zijn immers verschillende mogelijkheden.

Beginnen met aandelen
Aandelen zijn vaak het populairst. Met het kopen en verkopen van aandelen kan je koerswinst behalen. Bovendien ontvang je vaak een deel van de winst in de vorm van dividend. Lees hier meer over het kopen van aandelen.

Beleggen in opties
Opties zijn wat ingewikkelder. Voordat je begint met opties, is het dan ook verstandig om eerst wat kennis op te doen. Met opties kan je namelijk speculeren met een hogere hefboom. Bovendien kan je ook inzetten op een koersdaling. Lees er hier alles over.

Obligaties
Obligaties zijn perfect voor de beginnende belegger die risico ’s uit de weg wil gaan. Obligaties zijn schuldbewijzen. Aan het eind van de looptijd krijg je de uitgifte som weer terug. Hierdoor is de koers minder belangrijk. Lees er hier meer over.

Grondstoffen
Ook het handelen in grondstoffen kan erg interessant zijn. Edelmetalen zoals goud en zilver worden veel verhandeld, zeker in economisch slechte tijden. Ook olie kan een interessante investering zijn. Door op het juiste moment in te zetten, kan je goede resultaten behalen met grondstoffen. Lees er hier meer over.

Crypto’s
Nieuw en hip is de handel in cryptocurrencies. Veel mensen zijn begonnen met het beleggen in cryptocurrencies. Crypto’s brengen wel significant hogere risico’s met zich mee. Daar staat tegenover dat de koers van de ene op de andere dag plotseling flink kan stijgen. Lees er hier meer over.

Je kan ook beleggen in de meer traditionele valuta’s. In het artikel beleggen in Forex ontdek je hoe dat in zijn werking gaat.

Stap 5: leer goed beleggen
Beginnen met beleggen is niet moeilijk. Een goed rendement behalen met beleggen kan echter een stuk lastiger zijn! Het is daarom belangrijk om eerst goed te oefenen zodat je begrijpt waardoor de koersen worden beïnvloed. Hiervoor kan je gebruik maken van een gratis demo account. Met een demo account kan je als beginner de mogelijkheden geheel zonder risico uitproberen.

Wil je direct een gratis demo openen? Gebruik dan de onderstaande knop en vergelijk de verschillende demo’s! Dit is een must wanneer je voor de eerste keer gaat beleggen.

GRATIS DEMO AANVRAGEN
Tip voor de beginnende belegger
Beginnende beleggers gaan nog wel eens de fout in. Online brokers bieden gebruiksvriendelijke software aan waarmee je binnen enkele minuten kunt handelen in bekende aandelen. Toch weten maar weinig beginners direct een goed resultaat neer te zetten. Hoe zorg je ervoor dat je niet direct al je geld verliest als beginner?

Spreiden is belangrijk
Het is erg belangrijk om je beleggingen voldoende te spreiden. Zet niet al je geld op één effect in. Veel beginnende beleggers zetten bijvoorbeeld al hun geld in op de Bitcoin. Dit is enorm risicovol. Door je geld te spreiden over bijvoorbeeld aandelen en obligaties verlaag je het risico al. Vervolgens kan je ook bedrijven kiezen uit verschillende sectoren zodat de resultaten nog verder verbeteren.

Wees voorzichtig
Veel beginners zijn niet voorzichtig. Ze zetten bijvoorbeeld direct al hun geld in op één belegging. Andere beginnende beleggers beleggen met geld dat ze eigenlijk niet kunnen missen. Dit kan leiden tot negatieve emoties die je beleggingen negatief beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te beginnen. Begin met een klein bedrag van 1000 of desnoods 100 euro en ontwikkel eerst een feeling met de markt.

Nog 14 beleggen tips?
Wil je als beginnende belegger direct een vliegende start maken? We hebben een artikel geschreven met 14 gouden tips voor de beginnende belegger. Gebruik de onderstaande knop en ontdek hoe je je resultaten sterk kunt verbeteren!

14 GOUDEN BELEGGEN TIPS
Hoe werkt beleggen?
Het principe van beleggen is eigenlijk vrij eenvoudig: je koopt of verkoopt iets om het later te kopen of verkopen met als doel het behalen van winst. De afgelopen jaren is er dankzij de introductie van verschillende online brokers mogelijk om zowel te kopen als om te verkopen, hierdoor kan je geld verdienen op zowel stijgende als dalende markten.

Wanneer je bijvoorbeeld denkt dat het aandeel BMW gaat dalen omdat het Duitse consumentenvertrouwen sterk is gedaald, kan je besluiten om het aandeel BMW te verkopen. We noemen dit ook wel short gaan, en je verdient dan geld zodra de koers daalt.

Het mooie is dat je dus ongeacht de richting van de markt geld kunt verdienen, bij deze nieuwe manier van beleggen hoef je alleen te beslissen of je wilt kopen of verkopen en op welk moment. Wanneer de positie is geopend worden de winsten of verliezen realtime bijgehouden en zodra je de positie weer sluit wordt deze winst of verliezen definitief met je saldo verrekend.

Beginnen met beleggen
Herkennen van patronen
In de vorige alinea hadden we al even naar voren gebracht dat bepaalde nieuwsfeiten invloed kunnen uitoefenen op de koersen van bijvoorbeeld aandelen en valutaparen. Het is daarnaast ook mogelijk om te beleggen door patronen te herkennen in de grafiek. Hiervoor heb je wat inzicht nodig en door te oefenen word je snel beter in het herkennen van deze patronen. Veel mensen die beginnen met beleggen krijgen deze patronen al snel door en weten wanneer ze het beste een positie kunnen openen.

Uiteindelijk is beleggen immers het (samen)spel van vraag en aanbod waarbij een trend omkeer een verschuiving in deze verhoudingen betekent. Een koers kan bijvoorbeeld snel dalen en bij een lage waarde weer gaan stijgen. Bij de lagere prijs kunnen er weer nieuwe kopers gevonden worden.

Patronen zijn zelfs zonder ingewikkelde technische analyses vaak goed met het blote oog te herkennen. Op iedere tijdspanne zijn horizontale lijnen te vinden waar de koers zelden doorheen breekt. Door op deze punten te kopen en verkopen kan je je beleggingsresultaten sterk verbeteren.

Wil je beter leren beleggen? We hebben een cursus ontwikkelt waarin je de basis van technische analyse leert. Met deze uitgebreide tutorial kan je direct beginnen met beleggen in bijvoorbeeld aandelen! Gebruik de onderstaande knop om de cursus te openen.

GRATIS BELEGGEN TUTORIAL
voorbeeld patroon
Begin met beleggen!
Beleggen is leuk, spannend en potentieel winstgevend. Als beginnende belegger zal je aan sommige termen moeten wennen, maar laat je hierdoor niet afschrikken. Zodra je enkele beleggingen hebt gedaan bij een broker word je al snel een goede belegger. Iedereen is ooit begonnen, de vraag is wanneer jij klaar bent om te beginnen met beleggen.

Artikelen over beginnen met beleggen
Veel geld verdienen met beleggen: hoe doe je dat?
Beleggen is één van de beste manieren om geld te verdienen. Door te beleggen kan je immers ongeacht de locatie en met een minimale investering van tijd geld verdienen. Of je nu in Nederland bent of op Aruba: dankzij de moderne beschikbare…
Lees meer: Veel geld verdienen met beleggen: hoe doe je dat?

Waarom nu beleggen? De voor- en nadelen
Waarom is het verstandig om NU te beginnen met beleggen? Veel mensen weten dat het mogelijk is om met beleggen een hoger rendement te behalen. Wat veel mensen echter niet doorhebben is dat wanneer je niet belegt, je eigenlijk een dief van je eigen…
Lees meer: Waarom nu beleggen? De voor- en nadelen

Gratis persoonlijke cursus beleggen op locatie
Beleggen.info is opgericht om het mogelijk te maken voor iedereen om te leren beleggen. Om dit mogelijk te maken hebben we contact met professionele trainers die het leuk vinden om je meer over beleggen te leren. Met onze gratis beleggingscursus…
Lees meer: Gratis persoonlijke cursus beleggen op locatie

Gratis trading signalen
Bij Beleggen.info kan je je nu inschrijven voor 100% gratis trading signalen. Trading signalen zijn kant en klare trades die door middel van de telefoon naar je worden verstuurd. Je kunt deze vervolgens eenvoudig overnemen op je beleggingsaccount.…
Lees meer: Gratis trading signalen

Beleggen met 1000 euro
Dankzij de introductie van het nieuwe beleggen is het mogelijk om met 1000 euro actief online te beleggen. In dit artikel bekijken we hoe je met 1000 euro een goed rendement kunt behalen op de beurs. Wanneer je dit bedrag steeds herinvesteert kan…
Lees meer: Beleggen met 1000 euro

Met weinig geld beleggen
Als je gaat beleggen is het lang niet altijd zo dat je over veel financiële middelen beschikt, of veel geld kan investeren. Voor de beginnende belegger die nog leerervaring op moet doen, is het dan ook erg aantrekkelijk om met weinig geld…
Lees meer: Met weinig geld beleggen

Wat is beleggen?
Wat is beleggen nu precies? Beleggen is het kopen van iets met de verwachting dat het later meer waard wordt. Dit kan bijvoorbeeld een aandeel in een Nederlands bedrijf zijn. Er zijn echter veel meer mogelijkheden en vormen van beleggen dan je in…
Lees meer: Wat is beleggen?

Succesvol beleggen doe je zo
Succesvol beleggen op de beurs, dat wil iedereen wel! In dit artikel vind je de belangrijkste kernpunten die je nodig hebt om succesvolle resultaten te behalen als belegger; ook als beginner! Ontdek het geheime recept voor de succesvolste…
Lees meer: Succesvol beleggen doe je zo

Ik wil beleggen: hoe start je?
Denk je: ik wil beleggen! Dan ben je hier aan het goede adres! In dit artikel leren we je snel hoe je succesvol kunt starten met beleggen. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn kan het soms lastig zijn om te weten hoe je start, maar nadat je dit…
Lees meer: Ik wil beleggen: hoe start je?

Belegger worden is simpel
Belegger worden is simpeler dan ooit! In dit artikel bekijken we hoe je in enkele simpele stappen ook kunt beginnen met beleggen. Door te leren hoe je kunt beleggen ontdek je hoe je meer uit je geld kunt halen: zelfs met kleine bedragen zoals…
Lees meer: Belegger worden is simpel

Eenvoudig beleggen is mogelijk!
Beleggen is eenvoudig! Tenminste… als je het goed aanpakt. In dit artikel bekijken we hoe je eenvoudig geld kunt verdienen met beleggen, tegenwoordig kan je zonder al te veel tijd of geld te investeren toch al een leuk rendement behalen. Online…
Lees meer: Eenvoudig beleggen is mogelijk!

Beleggen oefenen en succesvol van start gaan
Door te oefenen met beleggen kan je succesvol van start gaan zodra je echt geld investeert. Beleggen oefenen kan tegenwoordig eenvoudig door een demo account te openen bij een online broker. Bij de meeste brokers kan je voor een onbeperkt lange…
Lees meer: Beleggen oefenen en succesvol van start gaan

Introductie tot beleggen
Als je je eigen geld wilt beheren, dan zijn daar verschillende manieren voor. De eerste manier is om je geld op een spaarrekening te zetten. Je ontvangt dan een gering rente percentage en onder invloed van de inflatie verlies je eigenlijk geld.…
Lees meer: Introductie tot beleggen

Zelf starten met beleggen bij een broker
Ben je overtuigd van de voordelen van beleggen? Dan is het tijd om de juiste stappen te ondernemen zodat je jezelf een belegger kunt noemen. De belangrijkste stap bij het starten met beleggen is het openen van een effectenrekening. Een…
Lees meer: Zelf starten met beleggen bij een broker

Leer beleggen in 3 stappen
Beleggen lijkt erg lastig, maar wanneer je de drie eenvoudige stappen in deze tutorial uitvoert kan ook jij geld verdienen met beleggen! In dit artikel behandelen we enkele eenvoudige stappen waarmee je winstgevend en succesvol kunt leren beleggen!…
Lees meer: Leer beleggen in 3 stappen

Beleggen met 100 euro
Beleggen met 100 euro is mogelijk! Wanneer je gaat beleggen met 100 euro, dan is dat een mooi beginbedrag. Maar voordat je begint is het belangrijk om te bepalen waarin je gaat beleggen. Je kunt de 100 euro in één keer beleggen, maar je kunt ook…
Lees meer: Beleggen met 100 euro

Zelf online beleggen
De spaarrente weegt niet meer op tegen de jaarlijkse inflatie; hierdoor daalt je geld snel in waarde. Goede alternatieven lijken er niet te zijn: beleggingsfondsen doen het nog steeds slecht, de aandeelkoersen willen niet omhoog en de economische…
Lees meer: Zelf online beleggen

Beleggen met een kleine inleg
Veel mensen denken dat het nodig is om veel geld in te leggen om een fatsoenlijke winst te behalen op de beurs. In dit artikel wil ik graag aantonen dat je met een relatief kleine inleg (100 euro) toch al kunt beleggen door te handelen in CFD’s of…
Lees meer: Beleggen met een kleine inleg
Goudkoers vandaag

Alle mogelijkheden kan u aanvinken binnen onderstaande goudgrafiek. U kan de goudprijs vandaag bekijken. U kan de goudkoers vandaagbekijken. Vergelijken met verschillende periodes kan. U kan selecteren wat de goudprijs per kilo is. En wat de goudprijs per gram is. Goud en zilver hebben ieder moment een prijs,